פרויקט בית פרטי

פרוייקט בית פרטי במושב בשרון. כבית שני בנחלה.

cropped-d797d796d799d7aa-d793d7a8d795d79ed799d7aa-d791d799d7aa-d7a4d7a8d798d799-d79cd79cd790-d79ed79cd79c.png

הדיירים הם משפחה, זוג הורים עם ילדה מתבגרת וילד קטן. אחד מבני הזוג עוסק המקצוע חופשי ובי משפחה המגיעים מחו"ל נוהגים להתארח.

הבית הקיים מתוכנן בשתי קומות :קומת קרקע + קומת מרתף . השטח הכולל של הבית הבנוי כ-260 מ"ר (קומת קרקע כ- 180מ"ר ומרתף כ- 80  מ"ר) והוא ממוקם במגרש שאורכו  38 מ' ורוחבו 35 מ'.

שיפוץ הבית נדרש ללא שינויים בקונטור הבית

התכנון :

הפרוגרמה שקדמה לתכנון התגבשה ביחד עם הדיירים, על מנת לענות על כל הצרכים הפונקציונליים  והחלומות של בני המשפחה. תרגום החלומות לאלמנטים תחושתיים  קבעה את שפת העיצוב שמאופיינת בחלוקת החלל, צורת החלל, בחירת חומרים, צבעים, תאורה  ושימוש בפירטי רהוט.

תחושות הדיירים התבטאו בצרכים של :מרחב, בטחון, זרימה, מגע החומר ורכות.

אופיין המנוגד של התחושות הביאו לאתגר עיצובי המאופיין  ב"מתח של עניין" המגדיר מנעד בין תחושת מרחב לאינטימיות ושזור בכל מאפייני העיצוב( חלל, צורה, חומר צבע ואור)

 

צורת החלל

קונטור הבית הקיים וקיומו של מרתף, הגדירו קיומן של שתי תיבות הנמצאות במפלסים שונים .לכל תיבה ייעוד מוגדר. שתי התיבות מונחות זו ליד זו ומנותקות זו מזו.

את קו האמצע בין השניים מגדיר קיר מחופה באריחי בטון המשתרע עד לגבול המגרש.

בתיבת החלל הציבורי  מוקמה "קוביה" המשמשת  מבואת כניסה.

חלוקה פונקציונאלית של החלל

בית פרטי קרקעקובית המבואה  בגובה 3.6 מ'  ובה  דלת כניסה מרשימה במלוא גובהה,  עשויה כנף אחת  (פתיחת פיווט)  מחופה בפלדת קורטן החושפת עם פתיחתה קיר אורך המגיע עד לקצה המגרש ובכך נחשף  מלוא הדיאלוג  בין הניגודים .
חלל הכניסה לבית מוביל אל  החלל הציבורי. החלוקה בין  החללים הפרטים והציבוריים מתבצעת ע"י קיר האורך שמודגש גם בתכנון הפנימי והחיצוני של הבית  . החלל הציבורי – חלל אחד פתוח של סלון מטבח ופינת האוכל,פינת משפחה ואזור רגיעה/מנוחה (ספריה)
מעבר לקיר האורך  נמצא החלל הפרטי של חדרי השינה/עבודה/שרות. חלל זה מחולק לשתי קומות- בקומת הכניסה -חדר לילד בן השלוש בסמוך לחדר ההורים. בקומת המרתף- חדר לילדה המתבגרת , ממ"ד המשמש כחדר שרות ופינת עבודה וחדר עבודה המשמש גם כחדר ארוח.

 

פלטת חומריםפנים

פלטת חומרים וצבעים מצומצמת, מגבה את ניקיון הקווים ושומרת על מתח עיצובי נשענת על אבן טבעית, עץ, זכוכית ,בטון  ומתכת.

 

 

חומרים אלה משמשים הן בחלל הפנים והן מחוצה לו.

אבן טבעית

לריצוף החלל הציבורי ובחדרים הרטובים נבחרה רצפת טראצו יצוק (סומסום-שברי אבן טבעית) מלוטשת  הנמשכת מהבית לחוץ ויוצרת חלל רציף המעצים את הקשר בין פנים לחוץ.

 

לחיפוי החדרים הרטובים נבחרה אבן סילק גורגט אפרפרה ולמשטחי השיש באי המטבח נבחר שיש גרניט אבסולוטו שחור.

 

עץ

לחיפוי אי המטבח ופירטי הנגרות בסלון ובפינת האוכל, נבחר עץ אגוז מלך .

לריצוף חדרי השינה, נבחר פרקט עץ אלון טבעי .

 

בטון

לחיפוי קיר האורך וקירות "כוח" אחרים נבחר  בטון  לבן במופע חשוף וגם בצורה של לבני בטון תלת מימדים המיוצרים  בעבודת יד.

מדרכי החוץ המובילים אל הבית , אף הם משטחי בטון אדריכלי .

 

זכוכית

מעקות הבית וכל המפתחים (מלבד דלת הכניסה) הינם מפתחי זכוכית.

 

מתכת

לתוך המסגרת החומרית,   הוסיפה  עניין מיוחד פלדת קורטן,  המחפה את "קובית" הכניסה וגם נמצאת  בקורת המתכת היוצאת אל  למבואת הכניסה. המתח החומרי נוצר משקיפות ואווריריות החלל ,המאופיין בפתחי זכוכית גדולים ומעקות זכוכית וכו', לבין פלדת הקורטן האטומה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s