אני רוצה להרחיב את נושא הצורות . צורה הינה מרכיב משמעותי בשפת העיצוב.
נתחיל מכך שאנחנו מוקפים בצורות במימדים שונים… אנחנו צריכים לתת את הדעת על הצורות המקיפות אותנו, וכיצד הן משפעיות על התחושות שלנו.
סוגי צורות למשל:
צורות סגורות:ריבועים, מלבנים, עיגולים, משולשים, צורות לא מוגדרות (אמורפיות) ועוד
צורות פתוחות: קווים ישרים, מעוקלים, מעוגלים, מקבילים ועוד
נפחים: תיבות, קוביות, כיפות, כדורים ועוד
צורות החללים בבית וגם הפריטים בבית עצמו (דלתות, חלונות, רהיטים ואביזרים ), יש להם צורות משלהם וכל צורה משפיעה עלינו באופן ייחודי לה.
החלל שבו אנחנו שוהים …הבית שלנו..שכל חלל בו, שגבולותיו הם תקרה רצפה וקירות…הינו בעל צורה מיוחדת. כאשר אנחנו בונים בית, יש לתת את הדעת לגבי צורות החללים בבית.
גם כאשר מדובר בשיפוץ (כאשר אנחנו מוגבלים בהשפעתנו על צורת החלל), שינוי קטן בחלוקה הפנימית , יכול להשפיע על צורתו של החלל/חלל המשנה.
אני רוצה להרחיב ולפרט כיצד צורות שונות, משפיעות על תחושות ולכן, אני משתמשת באלמנט הצורה, כדי להדגיש את התחושה הנדרשת, וכל זאת, אני מזכירה, על מנת שהבית ישקף ויקרין את המהות הפנימית של דייריו.
למשל לתחושת בטחון–
צורת החלל-שמוש בחלל בגובה סטנדרטי (בשום פנים ואופן לא חלל כפול)
צורות בחלל-צורות אופקיות ריבועיות כגון: ריצוף במרצפות ריבועיות מוגדשות במרווחים , שולחן ריבועי ועוד. צורות אנכיות- מלבן אופקי כגון: ספות עם גב מלבן אופקי, ספות בתוך נישות, רהוט בנוי בנישות, דלתות רחבות ועוד.
רהיטים ואביזרים בצורות הבאות: ריבועיים, קוביות, תיבות וכו'
למשל לתחושת מרחב–
הקו האופקי הינו הבסיס לתחושת המרחב, נשתמש במשטחים אופקיים ונחבר בין פנים הבית אל חוץ הבית, באמצעות הקווים האופקיים שיהיו המשכיים …
המלבן האופקי יהיה הצורה השלטת בתחושה זו.והיא קיימת ברצפת הבית ובתקרת הבית… ולכן נדגיש את הרצפה והתקרה ע"י שמוש ב"רהיטים מרחפים", פנלים שקועים, המשכיות התקרה בפרגולה וכו'