בלוג

פוסט#3

אני רוצה להרחיב  את נושא הצורות . צורה הינה מרכיב משמעותי בשפת העיצוב.

נתחיל מכך שאנחנו מוקפים בצורות במימדים שונים… אנחנו צריכים לתת את הדעת על הצורות המקיפות אותנו, וכיצד הן משפעיות על התחושות שלנו.

סוגי צורות למשל:

צורות סגורות:ריבועים, מלבנים, עיגולים, משולשים, צורות לא מוגדרות (אמורפיות) ועוד

צורות פתוחות: קווים ישרים, מעוקלים, מעוגלים, מקבילים ועוד

נפחים: תיבות, קוביות, כיפות, כדורים ועוד

צורות החללים בבית וגם הפריטים בבית עצמו (דלתות, חלונות, רהיטים ואביזרים ),  יש להם צורות משלהם וכל צורה משפיעה עלינו באופן ייחודי לה.

החלל שבו אנחנו שוהים …הבית שלנו..שכל חלל בו,  שגבולותיו הם תקרה רצפה וקירות…הינו בעל צורה מיוחדת. כאשר אנחנו בונים בית, יש לתת את הדעת לגבי צורות החללים בבית.

גם כאשר מדובר בשיפוץ (כאשר אנחנו מוגבלים בהשפעתנו על צורת החלל),  שינוי קטן בחלוקה הפנימית , יכול להשפיע על צורתו של החלל/חלל המשנה.

אני רוצה להרחיב ולפרט כיצד צורות שונות, משפיעות על תחושות ולכן, אני משתמשת באלמנט הצורה, כדי להדגיש את התחושה הנדרשת, וכל זאת, אני מזכירה, על מנת שהבית ישקף ויקרין את המהות הפנימית של דייריו.

למשל לתחושת בטחון

צורת החלל-שמוש בחלל בגובה סטנדרטי (בשום פנים ואופן לא חלל כפול)

צורות בחלל-צורות אופקיות ריבועיות כגון: ריצוף במרצפות ריבועיות מוגדשות במרווחים , שולחן ריבועי ועוד. צורות אנכיות- מלבן אופקי כגון: ספות עם גב מלבן אופקי, ספות בתוך נישות, רהוט בנוי בנישות, דלתות רחבות ועוד.

רהיטים ואביזרים בצורות הבאות: ריבועיים, קוביות, תיבות וכו'

למשל לתחושת מרחב

הקו האופקי הינו הבסיס לתחושת המרחב, נשתמש במשטחים אופקיים ונחבר בין פנים הבית אל חוץ הבית, באמצעות הקווים האופקיים שיהיו המשכיים …

המלבן האופקי יהיה הצורה השלטת בתחושה זו.והיא קיימת ברצפת הבית ובתקרת הבית… ולכן נדגיש את הרצפה והתקרה ע"י שמוש ב"רהיטים מרחפים", פנלים שקועים, המשכיות התקרה בפרגולה וכו'

פוסט#2-עיצוב של בטחון

 

במבחן עיצוב כביטוי אישי, כשאני מאבחנת את "האישיות העיצובית" של הלקוחות שלי, בדר"כ תחושת הבטחון נמצאת שם….על מנת להתאים את עיצוב הבית ללקוחותי במקרה כזה, אני נוהגת לעצב חללים תחומים בדר"כ בצורת ריבוע, הנמכות גבס ריבועיות להגדרת מתחמים ריבועים, הוספת נישות ועיבוי קירות. מצאתי שגם פנלים גבוהים, מחזקים את תחושת הבטחון הנדרשת.

רהוט-רהוט מחומרים טבעים (עץ/אבן) בדר"כ רהוט כבד, קרוב לרצפה גם ספות עור מאסיביות בדר"כ ישרתו את תחושת הבטחון.

צבעים– גוונים חמים , בעיקר הגוונים הכהים (שמשרים יותר בטחון). מתאימה סקאלת הצבעים החומים הכהים כולל צהוב וצבעי אדמה.

חומרים– חיפוים מחומרים טבעיים, כגון:בריקים/אבן טבעית/טיח דקורטיבי  ועץ משרים את תחושת הבטחון וכו'.

טקסטיל-בדים עבים (אריגה מודגשת)  או נוקשים

אור-תאורה חמה המדגישה את האלמנטים העיצובים המקנים תחושת בטחון

להלן תמונות הממחישות תחושת בטחון..העיצובים אינם שלי, אולם שווה להעמיק, כי הן ממחישות בצורה יפה, את תחושת הבטחון…ואסביר …

החללים מרובעים ומתוחמים בקירות עבים מחופים בטיח. החלונות מרובעים והויטרינות מחולקות, מכלול האלמנטים העיצוביים האלה, משרים תחושת בטחון.

אלמנט נוסף המחזק את תחושת הבטחון, הינו , ללא ספק, חיפוי הרצפה-  ריצוף עץ (פרקט) ….בטחון לבלוג

אם אהבתם את החללים הללו, כנראה שהצורך בתחושת בטחון, הוא חלק מן ה"אישיות העיצובית" שלכם…תעקבו אחרי הפוסטים הבאים…שם אביא תחושת נוספות ואסביר כיצד מתרגמים אותן לשפת העיצוב.

רוצים לקרוא עוד על שיטת העיצוב כביטוי אישי. הקליקו על הקישור עיצוב כביטוי אישי

 

פוסט #1-עיצוב כביטוי אישי (השיטה)

 

חשבתם פעם מה בבית שלכם מאפשר לכם באמת ל"הרגיש בבית"? כשמדברים על בית משתמשים במונחים המתארים רגש…בית לאחד הוא מקום של בטחון, קבלה, הכלה, אהבה… ולאחר יכול להיות, מקום של מרחב, שמחה …ועוד

אנחנו לא תמיד יודעים, מה בדיוק בבית מרגיש לנו טוב ונעים, ולעיתים, ישנם בבית דברים שמטרידים אותנו, ואנחנו לא יודעים להסביר מהם.

אז מסתבר, שלכל אחד מאיתנו ישנה "אישיות עיצובית" משלו, המתאימה למבנה האישיות שלו ואני כמעצבת, צריכה להתאים את עיצוב הבית לאישיות העיצובית של דייריו.

את התורה הזו למדתי מהמרצה שלי-האדריכלית רחל סלע,  במסגרת לימודי עיצוב הפנים במכללת אולטימה.

בבלוג הזה, אתאר מספר תחושות שאנשים רוצים לחוש בביתם וכיצד ניתן באמצעות שפת העיצוב, להביא לידי ביטוי את התחושות הללו.

שפת העיצוב מורכבת מן האלמנטים הבאים: צורת החלל, צורות אוביקטים בחלל, צבע, אור וחומר